bonomarzo.info

Cristiano ronaldo foto 2018

Закрыть ... [X]

Cristiano Ronaldo dos Santos Aveiro (født ) er en som spiller for den italienske klubben . Han spiller også for som kaptein. Han spiller hovedsakelig ving, og kan benyttes på begge kanter. Han har også til tider spilt sentralt som offensiv midtbanespiller eller hengende spiss. Ronaldo regnes av mange som en av verdens beste spillere.Cristiano Ronaldo vant (Årets spiller i Europa) for 2008 og ble dermed den fjerde som ble tildelt denne utmerkelsen – de tre første var , og . Han ble kåret til (Årets spiller i verden) i 2008, og ble tildelt Gullballen (FIFA Ballon d'Or) for 2013, 2014 og 2016.

Innhold

Klubbkarriere

Tiden som guttespiller

Ronaldo begynte å spille fotball som fireåring. Favorittlaget som gutt var , selv om han senere kom til å spille for hovedrivalen . Ronaldos første klubb var Andorinha, med faren José på sidelinjen. Allerede som tiåring hadde Ronaldo i 1995 fått rykte på seg i Portugal som en mulig kommende storspiller. De to lokale storklubbene CS Marítimo and CD Nacional ønsket derfor begge å knytte Ronaldo til seg. Marítimo var i utgangspunktet det største av de to, men etter at de misset et viktig møte med Andorinha-treneren ble det Nacional som ble Ronaldos nye klubb. Ronaldo gjorde det bra i Nacional, og ble invitert på prøvespill i Sporting. Prøvespillet gikk såpass bra at han ble kjøpt av hovedstadsklubben som trettenåring for en overgangssum på litt over 15 000 kroner.

Sporting Lisboa

Ungdomslaget til Sporting holdt til ved anlegget Alcochete, der Ronaldo fikk førsteklasses muligheter til å utvikle seg som fotballspiller. Likevel var den første tiden i tung for unggutten, da Ronaldo ble mobbet av lagkameratene for Madeira-dialekten sin. Moren til Ronaldo måtte ved én anledning flys over fra Madeira for å bøte på hjemlengselen til Ronaldo. Ting gikk seg imidlertid til etterhvert som gutten ble eldre. Ronaldo gjorde det bra på U17-landslaget, og som 16-åring ble han den første spilleren i klubbens historie som i samme sesong spilte for både gutter-16, gutter-17, gutter-18, reservelaget og førstelaget. I september 2002 fikk han også sin debut i i en kamp mot .

Sommeren 2003 spilte treningskamp mot Sporting Lisboa. Atten år gamle Ronaldo imponerte stort, og Uniteds spillere oppfordret manager til å kjøpe unggutten. Ferguson hadde fulgt Ronaldo i flere år, og etter overgang til trengte United en ny høyrekant. Andre storklubber som og var også interessert i den talentfulle vingen, men United handlet raskest og fikk skaffet seg Ronaldos underskrift bare én uke senere.Ronaldo gikk da opp i lønn fra drøye 3000 kroner i uken i Portugal til over 300 000 i uken i Manchester. Overgangssummen var på ca. 135 millioner kroner.

Manchester United

De tre første årene

Ronaldo våren 2006

Foto: Ray Booysen

I Manchester United fikk Ronaldo drakt nummer syv av manager Ferguson, en trøye som tidligere hadde tilhørt United-helter som , , og . Ronaldo har senere avslørt at han egentlig ikke ønsket denne, men at han ikke turte å krangle med Ferguson om draktvalget.

Ronaldo fikk sin debut i en hjemmekamp mot i august 2003 som innbytter i det sekstiende minutt, og imponerte raskt publikum på . I september møtte United i Manchester, og i spillertunnelen kokte det over for flere spillere etter kampen i det som ble kjent som «slaget om Old Trafford». Ronaldo var innblandet i bråket, og ble bøtelagt 50 000 kroner av , og gitt en kraftig advarsel. Høstsesongen viste seg etter hvert å bli noe dårligere enn forventet, men Ronaldo fulgte opp den lovende debuten med en fantastisk vårsesong. I sin første sesong i Manchester scoret Ronaldo åtte mål på 39 kamper, inkludert åpningsmålet i mot . Innsatsen gjorde at han ble kåret av klubben til sesongens beste spiller i 2003-04.

2004/05-sesongen ble en nedtur for Ronaldo, men gode takter på slutten av sesongen gjorde at han endte opp med ni mål på 50 kamper. Blant høydepunktene var to mål i Uniteds sterke 4-2 seier borte mot i februar, der han på egen hånd snudde kampen på fire minutter. Serien endte i skuffelse for Ronaldo og United, som havnet på tredjeplass hele 18 poeng bak gullvinner . I FA-cupfinalen mot Arsenal spilte Ronaldo en god kamp og gjorde jobben sin i straffesparkkonkurransen, men på grunn av bommen til trakk Londonlaget det lengste strået.

Ronaldo under en United-kamp, desember 2006.

Foto: Austin Osuide

Neste sesong ble nok en gang en blandet opplevelse for Ronaldo. I oktober 2005 ble han arrestert av politiet, etter at en kvinne beskyldte ham å ha voldtatt henne på et hotellrom.Ronaldo nektet for anklagene, og fikk hele tiden full støtte fra klubben, spesielt av assistentmanager . Måneden etter ble saken droppet, etter at etterforskning kom fram til at det ikke fantes bevis for den påståtte voldtekten.

Voldtekstanklagene i kombinasjon med farens død gjorde at Ronaldo hadde en tøff periode før jul 2005, men han slo tilbake med full kraft på nyåret 2006. I februar scoret Ronaldo seks mål på fem kamper, inkludert ett i -finalen. Ronaldos tredje sesong i Manchester endte med at han for første gang nådde et tosifret antall scoringer i løpet av en sesong i United-trøya, med totalt 12 mål. I 2005 kåret også fotballfans fra hele verden Ronaldo til Special Young Player of the Year.

2006/07: Ronaldos første seriemesterskap

Under bidro Ronaldo til at lagkameraten ble utvist i oppgjøret mellom England og Portugal. Dette gjorde Ronaldo til et hatobjekt i England, og det ble spekulert i om Ronaldo ville gå til en utenlandsk klubb. Ronaldo ønsket å forlate klubben, og den spanske klubben jaktet ham. Samtidig uttalte Ronaldo at han ønsket å spille for . Overgangsryktene løp imidlertid ut i sanden, og da Ronaldo spilte sin første kamp på engelsk jord igjen fikk han en varm velkomst av Manchester Uniteds tilhengere. Før første hjemmekamp på oppfordret også Rooney klubbens fans om å legge VM bak seg, og en Ronaldo i storform fikk fansens fulle støtte under 3-0-seieren mot , der han scoret på et av sine karakteristiske frispark.

Allerede i første seriekamp mot viste Ronaldo og United at de mente alvor med planene om å ta seriegull. Ronaldo scoret ett mål i en sterk 5-1-seier, og alt uvennskap mellom Rooney og Ronaldo var glemt da Rooney uttalte til mediene etter kampen at «folk sier så mye uten at de kjenner oss. Jeg mener Cristiano var briljant i dag, og han scoret et flott mål».Ronaldo var i god form utover høsten, og etter 3-0-seieren over i november fikk han kjempeskryt av Alex Ferguson etter frisparkperlen i kampen som markerte Fergusons tyveårsjubileum som United-manager. I slutten av november lå United omtrent likt med Chelsea i toppen av tabellen, og en selvsikker Ronaldo hadde stor tro på United-triumf. «Jeg tror faktisk vi er kapable til å vinne alt – både , og » uttalte han til engelsk presse.

I desember var Ronaldo innblandet i en kontrovers, etter at han gikk overende i straffefeltet uten at -keeper hadde vært nær ham. Alex Ferguson støttet Ronaldo og mente at straffen var klar, mens Middlesbroughs manager gikk langt i å antyde at Ronaldo hadde for vane å filme.Ronaldo fikk mye kritikk i pressen i dagene etter kampen, som endte i seier 2-1 til United. Tre dager senere gikk Ferguson til motangrep mot Ronaldos kritikere, og mente at anklagene om filming var en lenge planlagt kampanje fra avisenes side som hevn for hendelsen under VM.

To mål av Ronaldo i seieren mot på lille julaften gjorde at United toppet tabellen før jul, og Ferguson uttalte etter kampen at «Ronaldo var fantastisk. Han har en strålende sesong».Ronaldo ble kåret til Premier Leagues beste spiller både i november og desember. Ronaldos storspill satte fart i overgangsryktene igjen, og var villig til å bla opp 330 millioner kroner for å sikre seg portugiserens underskrift. ville bytte bort for å få Ronaldo, samtidig som også meldte at de ønsket ham. United-direktør var imidlertid klar på at Ronaldo ikke var til salgs.

og Ronaldo feirer en scoring.

Foto: Austin Osuide

Resten av sesongen var Ronaldo i knallform. Etter at en sprudlende Ronaldo hadde ledet United til seier 4-0 på var det seks poeng ned til utfordrer Chelsea, og i slutten av februar økte forspranget til ni poeng etter at Ronaldo avgjorde kampen mot to minutter før full tid etter et fantastisk raid opp venstrekanten. De siste månedene i sesongen 2006/07 var egentlig United aldri truet, og vant tilslutt serien med seks poeng. Ronaldo hadde en kjempesesong med 17 ligamål, og ble første spiller siden i 1977 som ble kåret til både og i samme sesong.

2007/08: Nytt seriemesterskap, Champions League-triumf og UEFAs gullstøvel

Sesongen 2007/08 startet svakt for United. I bortekampen mot Portsmouth ble Ronaldo utvist etter å ha skallet til vertenes , noe som førte til at han ble utestengt i tre kamper. I september ble også en pinlig affære avslørt i sladrepressen, da fem luksusprostituerte solgte historien om hvordan de deltok i en orgie med Ronaldo og de to lagkameratene og til den britiske avisen .

Utover i 2007/08 tok spillet seg opp både for Ronaldo og United. Rundt årsskiftet kjempet United i toppen mot Arsenal, og hadde grep om ligaledelsen før møtet med . Ronaldo scoret 1-0-målet etter et kvarter, men ble syndebukk da han bommet på straffe i andre omgang slik at West-Ham kunne snu kampen til seier 2-1 i sluttminuttene.Ronaldo tok imidlertid hevn like etterpå, da han scoret hattrick hjemme mot i en imponerende 6-0-seier. Dette var Ronaldos første hattrick i United, og førte United opp på tabelltopp igjen. Senere i januar avgjorde Ronaldo bortekampen mot etter et raid fra midt på egen banehalvdel. Da var Ronaldo oppe i 23 mål i 2007/08-sesongen, og avisen begynte å spekulere i om 22-åringen kunne klare å slå United-rekord fra 2002/03 med 46 scoringer. Senere i januar sendte Ronaldo ut av FA-cupen med to mål, før to mål mot gjorde at United gjenvant serieledelsen fra Arsenal. Ronaldos andre mål var på frispark fra 25 meter, og Ronaldo selv bare ristet på hodet da ballen føk inn. «Det må være det beste frisparket jeg har sett i eliteserien. Ingen keeper i verden hadde tatt den», sa manager Alex Ferguson etter kampen.

I starten av mars sendte Ronaldo United videre til kvartfinalen i Mesterligaen etter å ha scoret kampens eneste mål hjemme mot . Få dager etterpå uttalte Ronaldo i media at United var kapable til å vinne både serie, FA-cup og europacup. Treble-drømmen ble imidlertid knust etter hjemmetapet mot Portsmouth i cupen. Ferguson var rasende på dommer etter det han mente var stygt spill mot Ronaldo. Ronaldo selv var enig med Ferguson. «Dommerne beskytter ikke spillere med ferdigheter. Når jeg tenker på hva som skjedde med Arsenal-spilleren blir jeg redd for å gjøre annerledes ting. Noen spillere gjør uforståelige forseelser og dommerne beskytter forsvarerne, ikke de med ferdigheter! Det er veldig skuffende og jeg tenker mye på å endre min spillestil», uttalte Ronaldo etter kampen, og refererte til hvordan Arsenals kroatiske spiller tidligere i sesongen var blitt langtidsskadet etter en stygg takling. United var imidlertid fortsatt med i kampen om seriegullet, og i midten av mars tok igjen United serieledelsen fra Arsenal etter at Ronaldo reddet tre poeng i kampen mot . Etter to Ronaldo-mål (deriblant en ny frispark-perle) mot uken etter fikk United en luke på tre poeng ned til Arsenal og fem poeng til Chelsea. Ronaldos scoringsform fortsatte med ett mål i 3-0-seieren mot , mens han i neste runde åpnet scoringsballet med en hælspark-scoring mot i en kamp United vant 4-0. Ved inngangen til april lå United seks poeng foran Chelsea på annenplass.

I kvartfinalen i Mesterligaen åpnet United med seier 2-0 borte mot , og med mål av Ronaldo og var United i praksis videre allerede etter første kamp. Ronaldo scoret Uniteds åpningsmål med hodet, og uttalte etter kampen at «jeg må se målet på TV, for jeg ble fortalt at det var bra. Jeg husker det ikke, og klarte ikke nyte det, siden jeg ble litt skadet da skjedde». «En fantastisk heading. Han minnet om meg. Jeg var jo spiss», spøkte en storfornøyd Ferguson på den påfølgende pressekonferansen.Ronaldo fikk imidlertid kritikk fra Roma-leiren etter kampen, og Roma-spilleren hevdet at «selv om han er en fantastisk spiller, er han arrogant. Han gjør mye ondskapsfullt på banen».

I midten av april var det duket for et gigantoppgjør på da Arsenal kom på besøk. Arsenal tok ledelsen etter et mål av , men United utlignet da Ronaldo scoret på straffespark etter en hands av . 18 minutter før slutt fikk United frispark i en farlig situasjon, og mens Arsenal fokuserte på Ronaldo tok lagkamerat frisparket og avgjorde kampen ved å sette det i mål.

I Champions League-semifinalen åpnet United borte mot . United fikk straffespark etter ett og et halvt minutt, men den vanligvis så sikre Ronaldo bommet. Bommen så imidlertid ikke ut til å ødelegge selvtilliten til Ronaldo, og han sa til etter kampen at «dette er ikke noe problem. Jeg scorer i Manchester i stedet».Ronaldo scoret ikke i returkampen i Manchester, men etter mål av gikk United videre til finalen med 1-0 sammenlagt.

Helgen før semifinaletriumfen tapte United mot Chelsea og ble satt under kraftig press i Premier League. Hjemme mot gjorde imidlertid United jobben etter Ronaldos 29. og 30. seriemål for sesongen, og med seier i siste kamp over ville United bli seriemestere. United motsto presset, og etter mål av Ronaldo og vant United 2-0. Ronaldo scoret sitt 31. ligamål i serieavslutningen, og ble dermed Premier Leagues toppscorer.

I scoret Ronaldo Uniteds 1-0-mål med en heading da oppasseren stod og sov. London-laget slo tilbake med en scoring av Frank Lampard like før pause, og både annen omgang og ekstraomgangene ble målløse. Dermed var det duket for straffesparkkonkurranse. Etter at hvert lag hadde tatt to straffer hver var det Ronaldos tur, men skuddet endte med at Chelsea-keeper reddet. Ronaldo så derfor ut til å bli den store syndebukken, men da også Chelseas bommet på den femte og avgjørende straffen stod lagene igjen likt. Etter tilsammen 14 straffer kom avgjørelsen da United-keeper reddet forsøket fra , og United ble igjen mestere av Europa – ni år siden sist og 40 år siden første gang.

Mot slutten av sesongen ble Ronaldo kåret til både og . Begge prisene vant Ronaldo for andre år på rad.Ronaldo fikk også for sine 31 seriemål. Prisutdelingen skjedde på Ronaldos hjemøy i Portugal, etter at Ronaldo hadde bedt om dette for å vise respekt for sin avdøde far, Diniz Aveiro.

Sommeren 2008 : Real Madrid på Ronaldo-jakt

Etter gikk Ronaldo ut og sa at han ønsket en overgang til den storklubben . Ronaldo uttalte til en portugisisk avis at «sjansene [for en overgang] er store, men som jeg har sagt, så avhenger det ikke av meg». Manchester United gikk raskt ut og avviste en overgang, og skrev i en pressemelding på nettsidene sine at de ville avvise alle bud. Spekulasjoner om en overgangssum på 800 millioner kroner sirkulerte i mediene, men Real Madrid-president uttalte at slike beløp var totalt urealistisk. Ryktene om en rekordovergang fortsatte, og tidlig i juli gikk United nok en gang ut og sa at Ronaldo ikke var til salgs.

Uken etter blandet -president seg inn i overgangssaken. Blatter uttalte at om Ronaldo ville til Real Madrid, så skulle han få lov til det. «I fotball er det altfor mye 'moderne slaveri' hvor man kjøper spillere her og der og sender dem et eller annet sted», sa han videre. Blatters utspill ble like etterpå slaktet av kommunikasjonssjef . Blatters utspill fikk støtte fra Ronaldo selv, som uttalte at han var fullstendig enig med FIFA-presidenten. Flere andre fotball-managere gikk også ut mot Blatter, men Blatter uttalte at han ikke hadde planer om å trekke tilbake utsagnet. Overgangsfarsen gjorde også at Ronaldo gikk fra å være helt til syndebukk blant fansen, og i United-forumene på Internett oppfordret tusenvis av fans klubben til å kvitte seg med portugiseren. Også under debut som Uniteds reservelagstrener protesterte fansen, og hengte opp et banner med teksten «Ronaldo slave out».

Kort tid etter gikk Ferguson nok en gang ut og sa at Ronaldo ble i United. Ramon Calderon i Real Madrid avviste Fergusons uttalelse og hevdet at den bare var er en del av et taktisk spill for å presse opp prisen på Ronaldo. Samtidig gikk -styreformann hardt ut mot Ferguson og anklaget ham for dobbeltmoral. Ferguson var nemlig på samme tid ute etter den bulgarske Tottenham-spissen , og hadde garantert at bulgareren ble United-spiller. Dette fikk Levy til å tenne på alle plugger, og i en pressemelding skrev han at Fergusons Berbatov-garanti var «mest sannsynlig en av de verste fornærmelsene fra en manager i Premier League til dags dato og helt utrolig hyklersk med tanke på hva han selv har sagt i forbindelse med Cristiano Ronaldo og Real Madrid».

2008/09-sesongen

Ronaldo i tilløpet til et frispark under hjemmemøtet mot i Mesterligaens gruppespill høsten 2008.

Foto: Gordon Flood

. ble klart at hadde akseptert et tilbud fra på 80 millioner pund. Det var som hadde bestemt at de skulle takke ja til tilbudet selv.

Landslagskarriere

Ronaldo spilte på flere aldersbestemte landslag. Han deltok i U17-EM i 2002, og har også U18- og U21-kamper. Han fikk sin debut for seniorlandslaget i august 2003, da han kom på som innbytter i andre omgang mot .

gikk på hjemmebane i Portugal. I EMs åpningkamp møtte Portugal de antatt svakere , men på tross av ett mål av Ronaldo tapte Portugal 2-1. Tapet var svært pinlig for portugiserne, og laget ble pepet av banen hjemme i . Portugal gikk imidlertid videre etter seire mot og i de to neste kampene, etter at Ronaldo hadde gjort en svært god kamp i den avgjørende kampen mot spanjolene.

I kvartfinalen møtte Portugal . Ronaldo og kollega herjet tidvis med Englands høyreback , men etter ekstraomganger stod det 2-2. Etter bom av og i straffesparkkonkurransen gikk imidlertid Portugal videre. I semifinalen ventet . Ronaldo åpnet scoringsballet med en heading i det 26. minutt, i en kamp portugiserne vant 2-1. I finalen ventet sensasjonslaget Hellas, og portugiserne hadde mye å hevne etter det overraskende tapet i gruppespillet. Hellas rystet imidlertid fotball-Europa nok en gang, og vant 1-0. Ronaldo var oppløst i tårer etter kampen, og kritiserte måten Hellas vant på da han uttalte til pressen at «de spiller ikke fin fotball, og scoret mål på den eneste sjansen de hadde».

Han ble tatt ut i EM-tropp til .

Han ble tatt ut i tropp til i Russland.

Han ble tatt ut i tropp til i Russland.

Utmerkelser

Ronaldo ble i 2004 utnevnt til av . I januar 2014 ble han forfremmet til .

Han er tildelt for 2013, 2014 og 2016. Dette er kåring av verdens beste fotballspiller.

Sportsjournalister fra s 55 medlemsland kåret Ronaldo til for sesongen 2015/16, en pris han også vant to år tidligere. Han mottok prisen i 25. august 2016 sammen med som mottok prisen på kvinnesiden.

Meritter

Manchester United Real Madrid Portugal

Referanser

 1. . BBC. 12. januar 2007. Besøkt 19. desember 2007. 
 2. . Nettavisen. 19. november 2007. Besøkt 21. desember 2007. 
 3. . BBC. 16. april 2007. Besøkt 19. desember 2007. 
 4. ^
 5. 17. desember 2008 hos .
 6. ^ . Manchester Evening News. 24. april 2007. Besøkt 19. desember 2007. 
 7. ^ . Manchester Evening News. 28. juni 2006. Besøkt 21. desember 2007. 
 8. . Wldcup.com. Besøkt 19. desember 2007. 
 9. ^ . FIFA. 28. november 2007. Besøkt 19. desember 2007. 
 10. . The Sun. 12. april 2007. Besøkt 19. desember 2007. 
 11. ^ . Manchester United Supporters Club Scandinavian Branch. Arkivert fra 2007-12-22. Besøkt 20. desember 2007. 
 12. . Manchester United Football Club. Besøkt 19. desember 2007. 
 13. . Aftenpsoten. 1. februar 2005. Besøkt 20. desember 2007. 
 14. . Det engelske fotballforbundet. 21. mai 2005. Besøkt 20. desember 2007. 
 15. . Verdens Gang. 19. oktober 2005. Besøkt 20. desember 2007. 
 16. . The Telegraph. 25. november 2005. Besøkt 20. desember 2007. 
 17. . 4thegame.com. Arkivert fra 2005-12-10. Besøkt 20. desember 2007. 
 18. . portuGOAL.net. Arkivert fra 2007-10-06. Besøkt 20. desember 2007. 
 19. . FIFPro. Besøkt 20. desember 2007. 
 20. . Nettavisen. 25. juli 2006. Besøkt 4. november 2008. 
 21. . NRK. 27. juni 2006. Besøkt 20. desember 2007. 
 22. Tilgitt av United-fansen. VGs sportsbilag (9. august 2006)
 23. Syndebukken tilgitt, Ronaldos VM-oppførsel glemt. Aftenposten Morgen (13. august 2006)
 24. Knallstart for United. NTBtekst (20. august 2006)
 25. Jubilanten hyllet Ronaldo. VGs sportsbilag (5. november 2006)
 26. Cristiano Ronaldo. Stavanger Aftenblad Aftenbladet (25. november 2006)
 27. Southgate slakter Ronaldo. VGs sportsbilag (3. desember 2006)
 28. Offer for kampanje – Ferguson lei av «filme-anklager» mot Ronaldo. VGs sportsbilag (6. desember 2006)
 29. Ronaldos julegave til sjefen. NTBtekst (23. desember 2006)
 30. Best i England. Dagbladet (25. januar 2007)
 31. . NRK. 4. januar 2007. Besøkt 21. desember 2007. 
 32. Diskuterer bytte Buffon - Cristiano Ronaldo. NTBtekst (14. januar 2007)
 33. . Verdens Gang. 28. januar 2007. Besøkt 21. desember 2007. 
 34. . Østlands-Posten. 4. februar 2007. Besøkt 4. november 2008. 
 35. Fenomenaldo! Men vidundergutten advarer lagkameratene. Dagbladet (25. februar 2007)
 36. . BBC. 22. april 2007. Besøkt 20. desember 2007. 
 37. . Dagbladet. 16. august 2007. Besøkt 20. desember 2007. 
 38. . Se og Hør. 2. september 2007. Besøkt 20. desember 2007. 
 39. . Dagbladet. 2. september 2007. Besøkt 3. november 2008. 
 40. . Nationen. 29. desember 2007. Arkivert fra 2009-06-16. Besøkt 14. januar 2008. 
 41. . Manchester United Supporters Club Scandinavian Branch. 2. januar 2008. Besøkt 14. januar 2008. 
 42. Med kurs mot rekord. Dagbladet (20. januar 2008)
 43. Sir Alex: - Ronaldo var fantastisk igjen. Dagbladet (28. januar 2008)
 44. United tilbake på topp. NTBtekst (30. januar 2008)
 45. . NRK. 4. mars 2008. Besøkt 4. november 2008. 
 46. Ferguson i tre år til. Dagbladet (8. mars 2008)
 47. Rødt raseri – Treble-drømmen knust United skyldte på dommeren . Aftenposten Morgen (9. mars 2008)
 48. Takker Ronaldo. Dagbladet (16. mars 2008)
 49. . Harstad Tidende. 20. mars 2008. Besøkt 4. november 2008. []
 50. . Vårt Land. 23. mars 2008. Arkivert fra 2009-06-17. Besøkt 4. november 2008. 
 51. Wayne Rooney gjorde slutt på måltørken. Bergens Tidende (30. mars 2008)
 52. ^ SUPERHEADINGEN - Sir Alex: - Han minnet om meg. VG Sportbilag (2. april 2008)
 53. - Ronaldo er arrogant. VG Sportbilag (3. april 2008)
 54. Stjal frispark fra Ronaldo – Rio & Co viste frem gullmuskler mot Arsenal . VG Sportbilag (14. april 2008)
 55. . Harstad Tidende. 23. april 2008. Besøkt 4. november 2008. []
 56. . Dagbladet. 23. april 2008. Besøkt 3. november 2008. 
 57. . Dagbladet. 29. april 2008. Besøkt 3. november 2008. 
 58. FESTEN HAR STARTET – Fergusons menn er én kamp unna nytt seriegull . VG Sportbilag (4. mai 2008)
 59. Rød fest i England, men i Europa kan det bli blått. NTBtekst (12. mai 2008)
 60. . Dagbladet. 21. mai 2008. Besøkt 3. november 2008. 
 61. . Nettavisen. 28. april 2008. Besøkt 3. november 2008. 
 62. . Nettavisen. 2. mai 2008. Besøkt 3. november 2008. 
 63. . Nettavisen. 14. september 2008. Besøkt 3. november 2008. 
 64. . VG. 20. juni 2008. Besøkt 4. november 2008. 
 65. . VG. 20. juni 2008. Besøkt 4. november 2008. 
 66. . Fædrelandsvennen. 24. juni 2008. Arkivert fra 2009-06-16. Besøkt 4. november 2008. 
 67. . Sky Sports. 4. juli 2008. Besøkt 4. november 2008. 
 68. . Sunnmørsposten. 10. juli 2008. Besøkt 4. november 2008. 
 69. . VG. 10. juli 2008. Besøkt 4. november 2008. 
 70. . Halden Dagblad. 10. juli 2008. Arkivert fra 2009-06-17. Besøkt 4. november 2008. 
 71. . VG. 11. juli 2008. Besøkt 4. november 2008. 
 72. . Nettavisen. 12. juli 2008. Besøkt 4. november 2008. 
 73. . Nettavisen. 14. juli 2008. Besøkt 4. november 2008. 
 74. . VG. 18. juli 2008. Besøkt 4. november 2008. 
 75. . TV 2. 21. juli 2008. Besøkt 4. november 2008. 
 76. . TV 2. 18. juli 2008. Besøkt 4. november 2008. 
 77. (engelsk). BBC. 11. juni 2009. Besøkt 14. februar 2017. 
 78. Tidenes nedtur på hjemmebane – Portugals mareritt. Aftenposten Morgen (13. juni 2004)
 79. - Jeg vil gratulere det portugisiske folk. De har ikke vært vår tolvte spiller. De har vært alle sammen. Bergens Tidende Morgen (21. juni 2004)
 80. Scolaris geniale idioti. NTBtekst (25. juni 2004)
 81. Nå vil de bli gullgutter!. Aftenposten Morgen (1. juli 2004)
 82. Hellas er ikke en verdig vinner – Portugal i tårer. Verdens Gang (5. juni 2004)
 83. 21. mai 2016 hos .
 84. , søkerasultat i database over ordenstildelinger.
 85. , Portugals president, 3. januar 2014.
 86. , Dagbladet, 4. januar 2014.
 87. . Besøkt 26. august 2016. 

Eksterne lenker

ШОКИРУЮЩИЕ НОВОСТИRelated News


Alexia sinclair photography style
Deluxe tabletop photo studio
Chennai aunty saree photos
Ks chitra husband photo
Stomach weight loss before and after photos
Foto di enzo ferrari